skip to Main Content

Företaget

Preloc Ltd är ett finländskt, andra generationens familjeföretag, med över 40 års erfarenhet av att designa och tillverka timmerhus. Vi värderar hög kvalitet och våra kunders förtroende.

Vårt mål är att tillverka hållbara, ekologiska bostäder som håller i generationer för människor som uppskattar att ha ett väldesignat, bekvämt och hälsosamt boende. För att hjälpa oss uppnå detta, använder vi endast material av högsta kvalitet nämligen arktisk furu och gran som har fått växa långsamt i välskötta, hållbara skogar i norra Finland. Furu som har fått växa långsamt har täta årsringar vilket gör den till det starkaste, mest hållbara och stabilaste byggmaterialet för timmerhus. Vi utnyttjar den allra bästa expertisen inom träkonstruktion samt den senaste designen och tillverkningsprocesserna, samtidigt som vi respekterar den långa historien och traditionerna inom vår bransch.

“Jag minns det som igår, mitt första möte med timmer. Känslan och doften av träet slog direkt an en sträng hos mig. Jag visste genast att det här var något för mig!” – Paul Botham

Historia

Paul Botham besökte Finland för första gången 1993 som utbytesstudent på Lahtis Designinstitut. Han blev förälskad i landet och dess folk. Efter att ha tagit examen inom industridesign 1994 från University Of Central England i Birmingham flyttade Paul till Finland. Efter ett par år kunde han i princip tala finska flytande.

Paul lärde sig yrket av Yrjö Kuikko och år 2000 grundade de Oy Preloc Ltd och började då även exportera till Storbritannien och Japan.

Företagets rötter finns i Nuijamaa i östra Finland, där Yrjö Kuikko började tillverka timmerbyggnader vid sidan av sin såg- och hyvleriverksamhet. Det första timmerhuset tillverkades 1969.

Back To Top