skip to Main Content

YRITYS

Oy Preloc Ltd on suomalainen, jo toisen sukupolven omistama, perheyritys, jolla on yli 40 vuoden kokemus hirsihuviloiden valmistamisesta ja rakentamisesta.

Meille on tärkeää sukupolvelta toiselle kestävä ekologinen rakentaminen. Tämän ja puhtaan sisäilman lisäksi myös hyvä muotoilu tuo elämiseen hyvinvointia. Haluamme seurata aikaamme ja olla tuotekehittelyssä mukana, rakennusperinteitä kunnioittaen.

Suomen lisäksi Preloc on toimittanut hirsirakennuksia eri puolille maailmaa, muun muassa Englantiin, Skotlantiin, Ranskaan, Japaniin ja Ranskan Polynesiaan.

Prelocin tuotantotilat sijaitsevat Polvijärvellä, Pohjois-Karjalassa ja toimisto Etelä-Karjalassa, Lappeenrannan Starkin tiloissa. Tervetuloa!

”Muistan ensikosketuksen hirren kanssa kuin eilisen, puun tuoksu ja tuntu kolahtivat heti. Tiesin, että tässä minun juttuni on.” –Paul Botham.

HISTORIA

Yrityksen juuret ovat Nuijamaalla, jossa sahuri Yrjö Kuikko ryhtyi valmistamaan hirsirakennuksia saha- ja höyläämötoiminnan ohella. Ensimmäiset Kuikon valmistamat hirsimökit pystytettiin 1969.

Paul Botham tuli vuonna 1993 Suomeen vaihto-oppilaaksi Lahden muotoiluinstituuttiin. Hän ihastui Suomen luontoon ja ihmisiin oitis ja muutti pysyvästi Etelä-Karjalaan vuonna 1994 valmistuttuaan teolliseksi muotoilijaksi Birminghamin yliopistossa. Muutaman vuoden sisällä myös suomen kieli alkoi sujumaan.

Kuikon opissa Paul Botham perusti Oy Preloc Ltd:n vuonna 2000. Samalla yritys avasi ovet vientiin. Puurakentamisen ammattilainen Yrjö Kuikko oli tukena yrityksen perustamisessa.

Yrjö Kuikko 60-luvulla Nuijamaalla.

Back To Top