skip to Main Content

MIKSI PRELOC HIRSITALO?

Koska myynti, suunnittelu ja rakennuksen valmistaminen ovat meillä Prelocilla samoissa toimitiloissa, pystymme palvelemaan asiakkaitamme joustavammin ja reagoimaan muutoksiin herkemmin.

Hirsitalo on energiatehokas, lämmin ja ekologinen ratkaisu. Se on aito luonnontuote. Hirsitalossa ilmanvaihto tapahtuu luonnollisesti, koska hirsi materiaalina hengittää. Hirrestä valmistetulla asunnolla näyttää sisäilmatutkimusten mukaan olevan myös asukkaiden terveydentilaa vahvistava vaikutus. Myös hirren eristyskyky on huippuluokkaa. Käyttämämme hirren paksuus vaihtelee 68 mm:sta 270 millimetriin. Rakennusmateriaalina käytämme joko höylähirttä tai lamellihirttä. Pohjoisen ankarissa kasvuoloissa havupuu kasvaa tiukkasyiseksi, jolloin hirren halkeilu ja eläminen on vähäistä.

Huoneilman kosteus ja hiilidioksidin määrä pysyvät sopivina.

Hirsi varastoi lämmitysenergiaa ja auringonvaloa rakenteisiin ja luovuttaa lämpöä huoneilmaan tarpeen mukaan. Koti on talvella miellyttävän lämmin ja kesällä mukavan viileä.

Talvella sisäilman kuivuessa hirsi luovuttaa kosteutta, ja kesällä ilmankosteuden kasvaessa hirsi sitoo ylimääräisen kosteuden itseensä. Näin kosteus pysyy 25–45 prosentissa, eikä sisäilmaongelmia ole.

Lisäksi hirsi on ainoa rakennusmateriaali, joka on aidosti ekologinen ja uudistuva. Puun käyttö pienentää merkittävästi hiilijalanjälkeä. Valmistusprosessista jäänyt ylimääräinen puu- ja purujäte on helppo uusiokäyttää, näin jäteongelma on olematonta.

kaavioFin

Käytämme hirsiaihioita, joiden valmistajalla on puun alkuperän PEFC-seurantajärjestelmä (chain of custody). PEFC-metsäsertifiointi (www.pefc.fi) osoittaa, että tuotteeseen on käytetty kestävästi hoidetuista metsistä peräisin olevaa puuta.

Lamelloinnissa käytetään kansainvälisesti sertifioitua Purbondliimaa ja sormijatkoksissa Kiillon yksikomponenttista polyuretaaniliimaa.

Back To Top